AIKIDO – SPOJ FIZIČKOG INTELEKTUALNOG I INTUITIVNOG

Kao i svako učenje, aikido se zasniva na odredjenim princpima koji proističu iz filozofskog pristupa čija je je osnova ostvarivanje kontrole kroz harmoniju i nenasilje, čime zapravo pobedjujemo sopstvenu agresivnost i slabost.

Fizičkim vežbanjem koje ravnomerno angažuje celo telo, izgradjujući ga i oplemenjujući, razvijanjem suptilne koordinacije, aikido služi i očvršćavanju volje kojom konstantno pomeramo svoje limite, izdržljivosti, pokretljivosti i brzine.

Kroz različite programe učenja tehnika, nakon odredjenog vremena, aikidoka je upoznat sa osnovnim formama, varijacijama i principima koji su deo oslikavaju vidljivi, naučeni – intelektualni deo aikidoa.

Ipak, pored svega navedenog za postizanje majstorstva kao u bilo kojoj vrsti umetnosti neophodno je razviti ono nevidljivo ( intuitivno) tj. sposobnost da partnera pre i tokom kontakta osećamo kao deo svog bića, prepoznajući njegove namere i kontrolišući njegovo kretanje kao deo sopstvenog tela.“ – Autor teksta: Jelena Vrzić 6th DAN AIKIKAI HOMBU DOJO

Jelena Vrzić  6th DAN AIKIKAI HOMBU DOJO
Jelena Vrzić 6th DAN AIKIKAI HOMBU DOJO

Aikido Jelena Vrzić 6 th DAN Aikikai

 

AIKIDO ŠKOLA – SEMINAR – LETO 2016

VRNJAČKA BANJA // AD “Jovica Stanojević”

PRIJAVA I REZERVACIJA
(+381) 060 66 00 143
aikijs@yahoo.com

Više informacija: WWW.AIKIDOJS.COM

WWW.DOJOHARUKAZE.ORG
www.etnokucagocko.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *